Register for the Open Food Facts Days 2023

Our annual community event Open Food Facts Days 2023 will take place this October in Paris! To be a part of it, REGISTER HERE

close

Preguntes freqüents

Aquí hi ha algunes respostes a les preguntes més freqüents. Si teniu alguna altra pregunta, envieu-la per correu electrònic a contact@openfoodfacts.org

Com puc contactar amb l'equip d'Open Food Facts, fer preguntes o fer suggeriments?

Podeu fer preguntes o fer suggeriments a la Sala de xat Slack o contactar amb nosaltres per correu electrònic: contact@openfoodfacts.org

Es verifiquen la informació i les dades dels productes?

The information and data is submitted by the Open Food Facts contributors. Els col·laboradors també envien imatges del producte, les seves etiquetes, llistes d'ingredients i taula de dades nutricionals. En cas de dubte, els visitants poden comprovar per si mateixos la precisió i, si hi ha un error, el poden corregir al moment.

Per detectar possibles errors més fàcilment, anem afegint comprovacions automatitzades progressivament. per exemple, si les dades nutricionals d'un producte són molt diferents de productes de la mateixa categoria, pot ser un error. Si els nutrients sumen més del 100%, és definitivament un error.

Finalment, molts productors ens envien fotos i dades sobre els seus productes utilitzant la nostra Plataforma per a productors. Si sou productor, si us plau, contacteu amb nosaltres

Puc afegir imatges de productes o dades del lloc del fabricant, llocs de compres o altres llocs?

Probablement no. Gairebé tots els altres llocs prohibeixen la reproducció i la reutilització de les seves dades i imatges, i aquesta és en realitat la raó per la qual hem creat Open Food Facts: posar totes aquestes dades a la disposició de tots i per a tots els usos.

Per evitar qualsevol problema legal, demanem als col·laboradors que només afegeixin imatges que han fet ells mateixos i només les dades que provenen de l'embalatge i l'etiqueta del producte.

Sóc fabricant de productes alimentaris, puc afegir els meus propis productes?

Si! L'única condició és acceptar que les dades i les imatges estiguin disponibles sota una llicència oberta. (vegeu els termes de contribució)

Hem desenvolupat una plataforma lliure per permetre-us importar fàcilment fotos i dades sobre els vostres productes, independentment de la vostra mida. Permetrà importar dades i visuals completes i actualitzades a Open Food Facts, que seran visibles en més de 100 aplicacions nutricionals. Addicionalment, la plataforma ofereix suggeriments per millorar la Nutri-Score dels vostres productes. Contacteu amb nosaltres per discutir com podríem procedir: producers.openfoodfacts.org

Quina és la diferència amb altres llocs web, serveis i aplicacions mòbils que ja permeten veure la informació dels productes alimentosos?

La diferència principal és per a nosaltres una de crítica: les nostres dades estan disponibles gratuïtament per a tots i per a tots els usos. És el que s'anomena dades obertes.

Gairebé tots els altres llocs, serveis i aplicacions prohibeixen que altres reprodueixin i reutilitzin les seves dades. Per contra, la mantenen gelosament per a si mateixes. En gairebé tots els casos, les seves condicions de servei prohibeixen explícitament qualsevol ús no personal i qualsevol extracció de totes les dades o parts de les dades.

Considerem que la informació sobre els productes alimentosos és massa important i útil per a mantenir-la tancada en un lloc segur. Així que quan comencem el projecte Open Food Facts i l'aplicació mòbil, el 2012, vam decidir fer exactament el contrari: no només permetem l'ús i la reutilització de la nostra base de dades, lliure i sense taxes, per a tots i per a tots els usos (inclòs el comercial), però també l'animem!

Fer que les dades estiguin disponibles públicament (el que es coneix com a dades obertes) permet a individus, associacions, empreses, investigadors, etc. de tot el món pensar i desenvolupar aplicacions per a les dades que mai hauríem pensat en això.

Quin és el model econòmic d'Open Food Facts

Els col·laboradors són voluntaris. Les seves contribucions es recullen en una base de dades oberta que pot ser utilitzada per tothom i per a tots els usos. (vegeu els termes de reutilització)

Tothom (incloent-hi però no limitats a col·laboradors i creadors d'Open Food Facts) pot redistribuir i/o reutilitzar les dades per construir llocs web, serveis, programari, aplicacions mòbils, o per escriure articles i estudis. Són lliures de posar a disposició gratuïta l'obra resultant, o de vendre-la o monetitzar-la (per exemple, amb anuncis), sempre que respectin les condicions de reutilització.

També som estrictament independents de la indústria alimentària i tots els serveis i programari que construïm són gratuïts. Per exemple, la nostra Plataforma de Productors és totalment lliure, i això ens complau tant o més perquè creiem que podria ajudar-los a millorar els seus productes.